11 Aralık 2020 Cuma

ÇİLEKLİ ÇOCUKLAR İÇİN YAŞ GÜNÜ PASTASI













ÇİLEKLİ ÇOCUKLAR İÇİN YAŞ GÜNÜ PASTASI


Malzemeler:

Pandispanyası için gerekli malzemeler:

4 adet yumurta
160 gr toz şeker
160 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
60 ml sıvı yağ
60 ılık su

Yapılışı:

Yumurtalar,aklarından ayrılır.yumurta aklarına toz şekerin yarısı eklenerek üç dakika mikserle çırpılır.Yumurta sarılarına kalan toz şeker eklenerek krem renk alana kadar çırpılır.Unun içine kabartma tozu konularak karıştırılır.Aşamalı olarak un,sıvı yağ ve su eklenerek çırpmaya devam edilir.Son olarak yumurta akları kaşık kaşık konularak yumurta çırpma teliyle karıştırılır.27X35 cm ebatlarında tepsi yada dikdörtgen pasta kenarlığı (tabi altında pişirme kağıdı olmalı) konularak üst kısmı düzleştirilir.180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika arası pişirilir.

Meyvalı kat için gerekli malzemeler:

500 gr taze çilek yada dondurulmuş çilek kullanılabilinir
2 poşet hazır vanilyalı puding tozu (benim kullandığım puding tozu için 750 ml süt gerekliydi)
250 ml kırmızı meyve suyu ben vişne kullandım
250 ml su
5 yemek kaşığı toz şeker


Yapılışı:

Çilekler doğranır,el blenderi ile püre haline getirilir.Çilek püresi tencereye konulur ve vanilyalı puding tozları,su,vişne suyu,toz şeker eklenerek devamlı karıştırılarak pişirilir.Pandispanya soğuyunca tepsiden alınır pişirme kağıdından ayrılır.Servis tabağına konularak kenarına dikdörtgen pasta kenarlığı takılır.Sıcak puding üstüne dökülerek soğumaya bırakılır.

Kremalı üst kat için gerekli malzemeler:

200 ml krema
1 poşet krem şanti
100 gr beyaz sürülebilir peynir

Yapılışı:

Krema ve krem şanti mikser ile çırpılır katı bir hal alınca krem peynir eklenir,puding soğuyana kadar  buz dolabına konulur.

Bisküvili en üst kat için gerekli malzemeler:

20 adet petibör bisküvi
125 gr pudra şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu
1-1,5 yemek kaşığı su
Değişik şekerlemeler,jelibon ve drajeler

Yapılışı:

Pudra şekerine limon suyu ve su eklenerek karıştırılır.İlk etapta bir yemek kaşığı su konulur gerekirse yarım kaşık daha eklenir.Fazla su eklenirse akışkan bir kıvam olur şekerlemelerde erime yapar.Bisküvinin üstüne tatlı kaşığıyla pudra şekerli kıvamdan sürülür ve bu etapta bırakın çocuğunuz dilediği gibi yaratıcılığını kullanarak süslesin.Bir iki saat içinde bisküviler kuruyacaktır.

Pastanın tamamlanması:

Krema pastanın üstüne düzgün bir şekilde sürülür.Pasta kenarı çıkartılır,eğer pastada fazla bir kısım varsa bisküvileri dizmeden önce keskin bir bıçakla kesilir.Şekerlemeli nefis bisküviler dizilir.İki üç saat buzdolabında bekletilir ve dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun:)