5 Aralık 2020 Cumartesi

PİLİÇ TOPKAPI

   

  




PİLİÇ TOPKAPI


Malzemeler:

6 adet tavuk but
1 kuru soğan 
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
karabiber
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu yada rende sarımsak
2 -3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

İç pilav için gerekli malzemeler:

1 su bardağı pirinç 200 ml su bardağı ölçü
1 kuru soğan marine için kullanılan soğanın posası kullanılacak
1 yemek kaşığı çam fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı toz şeker
Bir miktar karabiber

Sos için gerekli malzemeler:

1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su 200 ml ölçü
1 talı tepeleme tereyağı
Tuz


Yapılışı:

Tavuk butlarının kemiği alınıp derisi üstünde iken dövülüp inceltilir.Kasaptan yada marketten bu işlemi yaptırabilirsiniz.Tavuklar yıkanır süzülür ve rende kuru soğanın suyu,sarımsak tozu,baharatlar,zeytinyağı ve tuz konularak iyice karıştırılır.Marine edilen tavuklar en az üç saat buz dolabında bekletilir.İç pilav için rendelenmiş suyunu aldığımız kuru soğanların içine zeytin yağı ve çam fıstıkları eklenerek kavrulmaya başlanır.Sıcak suda on beş dakika bekletilmiş yıkanmış pirinçler ilave edilir.Pirincin kavrulma işlemi bitince baharatlar tuz ve şeker konularak 1,5 su bardağı su ilave edilir.İç pilav suyunu hafif çekince çok kısık ateşte demlendirilir.Bir kase içine tavuk eti derisi kaseye gelecek şekilde konulur.Çukur kısıma iç pilavdan iki yemek kaşığı konularak kenarları ortaya doğru kapatılır.Kaseden alınıp fırın kabına elinizin yardımı ile yerleştirilir.Bütün tavuklar hazır olunca,bir su bardağı kaynar su içine salça,tuz ve tereyağı konularak karıştırılır,tavukların üstüne gezdirilir.180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat fırınını orta rafında pişirilir ve yarım saatte en alt katına alınarak alt kısımın iyice pişmesi sağlanır..Pişirme süresi her fırına göre farklılık gösterebilir.Nefis Piliç Topkapı servise hazırdır.Afiyet olsun:)