5 Aralık 2020 Cumartesi

HAVUÇLU ANANASLI PASTA

   

   










HAVUÇLU ANANASLI PASTA


Malzemeler:

500 gr ince rendelenmiş havuç
200 gr tavla zarı iriliğinde doğranmış ananas
150 ml sıvı yağ
250 gr toz şeker
3 adet yumurta
300 gr un
1 tatlı kalışı toz tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1 poşet kabartma tozu
2 poşet vanilya

Kreması için gerekli malzemeler:

450 gr krem beyaz peynir (ben torku marka kullandım.)
150 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
250 gr pudra şekeri
1 poşet vanilya

Yapılışı:

Yumurtalar ve toz şeker mikser ile3-4 dakika çırpılır.Vanilyalar ilave edilir.Sıvı yağ,bir kap içinde karıştırılmış un,karbonat,kabartma tozu ve tarçın elenerek yumurtalı karışıma eklenir.Son olarak havuç rendesi ve küp doğranmış ananas konularak plastik spatula ile karıştırılır.İki adet 20 cm çapında kek kalıbına yada alt kısmına pişirme kağıdı ile çevrilmiş pasta çemberine kek hamuru aynı ölçüde konulur.180 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika pişirilir.havuçlu kekler fırından çıkartılır soğumaya bırakılır.Tamamen soğuyunca her biri ortadan ikiye kesilir.Krema için tereyağı ve toz şeker mikser ile çırpılır.Tereyağının rengi beyaza yakın renk alınca vanilya ve krem peynir kaşık kaşık eklenir.Servis tabağına bir dilim havuçlu kek konulur kremadan yeteri kadar sürülerek ikinci kat ve aynı işlem son katta bitirilir.Pastanın en üst katına krema sürülür ve kenar kısımlara da kremadan sürülür.İnceye yakın dövülmüş cevizle kenar kısımlar süslenir ve buz dolabında en az dört saat soğutulur.

Süslemek için gerekli malzemeler:

100 ml süt
1 poşet krem şanti
Kavuniçi ve yeşil şeker hamuru

Bir gün öncesinden şeker hamurundan havuçlar ve yapraklar hazırlanır,kurutulur.Soğuk süt ile krem şanti katı bir kıvam alana kadar çırpılır.Krema torbasına alınan krema pastanın üstüne sıkılarak pasta süslenir.Şeker hamuru havuçlar yerleştirilir ve bir miktar ceviz pastanın ortasına serpilir.Havuçlu ananaslı pastamız servise hazırdır.Afiyet olsun:)