25 Aralık 2020 Cuma

MİDYE KÖFTE (GALETA UNU KAPLAMALI)




MİDYE KÖFTE (GALETA UNU KAPLAMALI)

Malzemeler:

30 adet iç midye

2 su bardağı galeta un

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1/2 çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Tuz

Yapılışı:

İç midyeler temizlenir,1,5 su bardağı sıcak suyun içine biraz limon suyu,bir diş doğranmış sarımsak,bir miktar karabiber ve tuz konulur,midyeler on dakika kaynatılır,soğumaya bırakılır.Soğuyunca midyeler alınır ama su dökülmez dış kaplama harcında kullanılmak için bir kaseye süzülür.Galeta unun içine,çırpılmış yumurtalar,kırmızı toz biber,karabiber ve tuz konularak karıştırılır.Dış kaplamanın kıvam alması için kaşık kaşık midyenin ayırdığımız suyundan eklenir.Yaklaşık sekiz yemek kaşığı alıyor.Son olarak kıyılmış maydanozlar konulur,yoğurulur.Avuç içi hafif ıslatılır yine ayırdığımız midye suyundan ve küçük bir parça yoğurduğumuz hamurdan avuç içine yayılır.Hamurun ortasına bir adet midye yerleştirilir ve düzgün bir şekilde kapatılır.Diğer midyelerde aynı şekilde hazırlanır ve sıvı yağında kızartılır.Yanında limon ile yada mayonez,yoğurt,sarımsak rendesi minik doğranmış kornişon turşuda yapılmış sos ile servis edilir.Afiyet olsun:)