21 Aralık 2020 Pazartesi

PAÇANGA BÖREĞİ (BEŞAMEL SOSLU)





PAÇANGA BÖREĞİ (BEŞAMEL SOSLU)


Malzemeler:

2 adet hazır yufka
Pastırma
150 gr yağlı rende kaşar peyniri

Beşamel sos için gerekli malzemeler:

2 su bardağı süt (200 ml litre ölçü)
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
Bir fiske karabiber
Tuz

Yapılışı:

Yufkalar dört eşit parçaya kesilerek bekletilir.Un,tereyağında hafif kavrulur,soğuk süt azar azar eklenerek pişirilir.Beşamel sosa bir fiske karabiber ve tuz eklenerek soğuması için bekletilir.Yufkaların uzun kenarına pastırma dilimi,arzuya göre bir büyük dilim yada iki orta boy dilim konulur ve iki yemek kaşığı beşamel sos,iki yemek kaşığıda rendelenmiş kaşar peynirinden eklenerek iki yan kenarı ortaya doğru kapatılır.Yukarı doğru rulo yapılarak yufkanın uç kısmına biraz su sürülerek yapışması sağlanır.bütün yufkalar bu şekilde hazırlanır.

Kızartırken kullanılacak malzemeler:

2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Sıvı yağ

Yapılışı:

Yumurtalar çırpılır.Galeta unu ayrı bir tabağa konulur ve börekler önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanır ve sıcak yağda kızartılır.Paçanga börekleri sıcak servis edilir.Afiyet olsun:)