11 Aralık 2020 Cuma

KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASI

 

     


KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASI


Malzemeler:

12 adet kabak çiçeği
100 gr bergama tulum peyniri
50 gr yağlı lor peyniri
1,5 yemek kaşığı dereotu
Kızartmak için ay çiçek yağı
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu

Yapılışı:

Öncelikle kabak çiçeğinin taç yaprakları,sapı ve içindeki tohumları alınır yıkanır kurumaya bırakılır.Bergama tulum peyniri rendelenir içine lor peyniri ve kıyılmış dere otu eklenerek karıştırılır.Tuz  gerekirse konulur ben koymadım.Kabak çiçeğinin içine yeteri kadar iç harç doldurularak uç yaprakları burularak sıkıştırılır.Bütün hepsi hazır olduğunda yumurta çırpılır ve ayrı bir tabağa galeta unu konulur.Tavada sıvı yağ kızdırılır. Kabak çiçeği sarması önce yumurtaya,bu aşamada yapraklardan tutarak yumurtada gezdirilir açılmamasına dikkat edilir ve sonra galeta ununa bulayarak kızartılır.Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.Afiyet olsun:)