22 Aralık 2020 Salı

DENİZ ÜRÜNLÜ VE SALAMLI KANEPE TARİFLERİ










DENİZ ÜRÜNLÜ VE SALAMLI KANEPE TARİFLERİ


Malzemeler:

Gül şeklindeki kanepe için gerekli malzemeler:

Lavaş ekmeği

Hindi  füme salam

Macar salam

Dana jambon

Dilim kaşar peynir

Beyaz krem peynir

Çekirdeksiz yeşil zeytin

Yapılışı:

Lavaş ekmeğinin kenar kısımları kesilir,krem peynir sürülür ve üç santim kalınlığında şeritlere kesilir.Salamlar ve peynir ortadan kesilir.Salam dilimlerinden bir tane lavaş ekmeğine konulur uç kısmına biraz peynir sürülür ve diğer salam dilimi yapıştırılarak dört dilim yan yana dizilir.Uç kısmına bir adet yeşil zeytin konularak rulo yapılır.Bir kürdan ile orta kısımdan sabitlenir ve kürdan uçlarına yarım zeytin batırılarak gül kanepe hazırlanmış olur.Peynir ve diğer salamlar aynı şekilde hazırlanır.

Deniz ürünleri kanepeler için gerekli malzemeler:

Tost ekmeği 

Mayonez

Ton balık konservesi

Haşlanmış karides

Somon dilimi

Kapari

Dere otu

Kornişon turşu

Yapılışı:

Tost ekmeklerinin kenar kısımları kesilir.Konserve ton balığı ufak parçalara bölünür, içine mayonez eklenir.Tost ekmeğinin üstüne yeteri kadar sürülür ve tost ekmeğinin sivri uç kısımlarından dörde kesilerek üçgen dilimler elde edilir.Ton balıklı tost ekmeğinin üstüne kornişon turşu dilimi konulur.Diğer tost ekmeklerinin üstüne sade mayonez sürülür karides,somon parçası,kapari ve arzuya göre süslenir.Bütün hazırlanan kanepeler bir servis tabağına konularak servis edilir.Afiyet olsun:)