14 Ekim 2021 Perşembe

BAL KABAKLI TART






BAL KABAKLI TART


Malzemeler:

İç dolgusu için gerekli malzemeler:

450 gr bal kabağı (ben hokkaido kabağı kullandım)

250 ml krema

150 gr toz şeker

2 adet yumurta

1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası

1 poşet vanilya

1 tatlı kaşığı tarçın


Tart hamuru için gerekli malzemeler:

150 gr tereyağı soğuk olmalı

1 adet yumurta

300 gr un

2 yemek kaşığı toz şeker

Bir fiske tuz


Yapılışı:

Öncelikle bal kabağı ortadan ikiye kesilir,çekirdekleri alınır,ters olarak yani kabuğu üste gelecek şekilde tepsiye konulur.200 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.Fırından çıkartılır soğumaya bırakılır.Tart hamuru için rondoya küp şeklinde doğranmış tereyağı,un, toz şeker,bir fiske tuz eklenerek çalıştırılır.Karışım yoğurma kabına alınır yumurta konularak yoğurulur.Hamur çok katı olursa bir yemek kaşığı süt konulur ve streçe sarılır,yarım saat buz dolabında soğutulur.Balkabağı kabuklardan kaşık ile kazınır,rondoya konulur ve püre olana kadar çektirilir.Yumurtalar,krema,bal kabağı püresi,toz şeker,tarçın,mısır nişastası,bir fiske tuz,yumurta çırpma teli ile karıştırılır.Tart hamuru pişirme kağıdına konulur,merdane ile açılır.Kenar kısımlarından kesilerek 26 cm tart kalıbına oturtulur.Alt tabanına çatal ile delikler yapılır.Kalan hamur açılarak yaprak formundaki bisküvi kalıbı ile kesilir.İç harç kalıba konulur,yaprak bisküvilerde aynı anda 180 derecede ısıtılmış fırına konulur.Yaprak bisküviler daha önce fırından alınır,bal kabaklı tart 40 dakika pişirilir.Bir gece yada 6 saat dinlendirilir.Yapraklar tartın üstüne konularak servis edilir.Afiyet olsun:)