8 Ekim 2021 Cuma

KELECOŞ ERZİNCAN YÖRESEL YEMEĞİ



KELECOŞ ERZİNCAN YÖRESEL YEMEĞİ


Malzemeler:


500 dana kuşbaşı

2 adet iri kuru soğan

1,5 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz,karabiber,pul biber,bir fiske kekik

5-6 adet lavaş ekmeği

Sarımsaklı yoğurt


Yapılışı:


Öncelikle lavaş yapılır yada hazır kullanılır.4 su bardağı un 1 su bardağı un ve tuz kullanılarak hamur yoğurulur.Hamur 30-40 dakika dinlendirilir.10 adet beze hazırlanır teflon tava büyüklüğünde açılır fazla kurutmadan pişirilir ve mutfak bezi içinde saklanır.Etler düdüklü tencerede haşlanır.Kuru soğanlar ay şeklinde doğranır ve yağ karışımında sotelenir.Haşlanmış etler eklenir salça,tuz,baharatlar konularak sotelemeye devam edilir.Etin suyunda bir miktar konularak yemeğimiz seyreltilir ve servise hazır olur.Lavaşlar kare şeklinde kesilir servis tabağına konulur.Hafif ısıtılan sarımsaklı yoğurt lavaşların üstüne yayılır.Son olarak etli karışım konularak servise hazırdır.Yöresel yemeğimiz servise hazırdır.Afiyet olsun:)