24 Ekim 2021 Pazar

LOKMA TATLISI





LOKMA TATLISI


Malzemeler:

400 ml su

10 gr kuru maya

40 gr toz şeker

80 gr nişasta

20 gr ay çiçek yağı

150 gr yoğurt

450 gr un


Şerbeti için gerekli malzemeler:

500 gr toz şeker

450 ml su

2 yemek kaşığı limon suyu


Yapılışı:

Su,kuru maya,yoğurt,ay çiçek yağı,toz şeker,nişasta bir kaba konulur ve çırpılır.Azar azar un eklenerek devamlı karıştırılır. Pürüzsüz bir kıvam alınca üstü kapalı olarak bir saat mayalandırılır.Şerbeti için bütün malzemeler bir tencereye konulur karıştırılır.Şerbet kaynayınca orta ısıda yirmi dakika daha kaynatılır ve soğutulur.Hamur karıştırılır ve krema sıkma torbasına bir miktar doldurulur.Bir tencereye sıvı yağ eklenerek ısıtılır.Bir kaseye sıvı yağ konulur içine bir tatlı kaşığı konulur.Hamuru doldurduğumuz krema torbasının uç kısmı biraz kesilir.Yağın içine konulan tatlı kaşığının içine küçük bir parça hamur sıkılır ve kızgın yağa atılır.Bu şekilde tencere dolana kadar hamurlar konulur.Orta ısıda devamlı karıştırarak lokmalar kızartılır.Lokmalar önce kağıt havluya sonra soğuk şerbete ilave edilir.Şerbet içinde 2-3 dakika bekletilir ve servis tabağına alınır.Çıtır çıtır lokma tatlısı servis hazırdır.Afiyet olsun:)