27 Ekim 2021 Çarşamba

CREME BRULEE

   



CREME BRULEE


Malzemeler:


500 ml krema

6 adet yumurta sarısı

100 gr toz şeker

1/2 çubuk vanilya yada 1 poşet vanilya

Üstlerini yakmak için 4 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Yumurta sarılarına toz şeker eklenerek yumurta çırpma teli ile çırpılır.Kremanın içine vanilya çubuğu ortadan kesilip çekirdekleri ve çubuk kremaya konularak ocağa alınır.Vanilya çubuğu kullanılmayacak ise poşet vanilya yumurta sarılarına eklenir.Krema kaynama noktasına gelince ocaktan alınır ve yumurta sarılarına azar azar dökülerek devamlı karıştırılır.Karışım tel süzgeçten geçirilir ve fırın kaplarına konulur.Fırın 150 derede ısıtılır.Fırın kapları bir tepsiye konulur yarılarına kadar sıcak su doldurulur.Fırında 30-35 dakika arası pişirilir.Buz dolabında 2 saat soğutulur.Her tatlının üzerine bir tatlı kaşığı toz şeker serpilerek pürmüz ile yakılır.Beş dakika sonra servise hazırdır.Afiyet olsun:)