13 Ekim 2021 Çarşamba

KAT KAT BÖREK






KAT KAT BÖREK


Malzemeler:

750 gr un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

400 ml ılık süt

100 gr yoğurt

1/2 çay bardağı sıvı yağ

Tuz

1 küçük kalıp beyaz peynir

150 gr tereyağı aralarına sürmek için

Yapılışı:

Süt,yoğurt,sıvı yağ,kabartma tozu ve tuz yoğurma kabına konularak karıştırılır.Un eklenerek orta yumuşaklıkta hamur yoğurulur.Hamur 15 dakika dinlendirilir.Bu arada tereyağı eritilir soğutulur.Hamur 8 eşit bezeye bölünür.2 beze alınır ilk beze un yardımı ile orta kalınlıkta açılır ve tereyağı ile yağlanır.Gözleme yapar gibi alt kısmı ortaya yukarı kısım yine ortaya katlanır.Tekrar yağlanır iki kenar ortada birleştirilir ve bir kare oluşturulur.İkinci hamur aynı şekilde açılır,yağlanır.İlk hazırlanan katmer yufkanın ortasına konulur.Alt kenar ve üst kenarla katmer kapatılır.Tekrar yağlanır iki yan kenar ortaya kapatılarak yine bir kare oluşturulur.Diğer bezelerde aynı şekilde hazırlanır ve katmerler buz dolabına konularak yarım saat soğutulur.Buz dolabından tek tek katmerler alınır merdane ile kare olarak açılır,inceltilir.Ortadan ikiye,yan kısımdan tekrar kesilerek dört eşit parçaya kesilir.Ortalarına ufalanmış beyaz peynir konularak katlanır.Börekler tepsiye dizilir yumurta sarısı sürülür.Bir keskin bıçak varsa jilet ile üst kısımlarına çizikler atılır.180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir.Çıtır çıtır börekler servise hazırdır.Afiyet olsun:)