8 Ekim 2021 Cuma

ÇİKOLATALI FINDIK KREMALI ÇÖREK TARİFİ




ÇİKOLATALI FINDIK KREMALI ÇÖREK TARİFİ


Malzemeler:


150 gr süt

1 tatlı kaşığı kuru maya

Bir fiske tuz

60 gr toz şeker

1 adet yumurta

300 gr un

50 gr tereyağı oda ısısında bekletilmiş

1 yumurta sarısı üstüne sürmek için

File badem

Çikolatalı fındık kreması


Yapılışı:

Ilık sütün içine toz şeker ve kuru maya konularak karıştırılır.yumurta,bir fiske tuz ve un eklenerek hamur yoğurulur.hamur 15 dakika bekletilir ve tereyağı konularak 6-7 dakika yoğurulur.Un miktarı az gelirse bir miktar konulur ama yumuşak bir hamur olmalıdır.Bir saat üstü kapalı olarak mayalandırılır.hamur 8 eşit bezelere bölünür ve on beş dakika mayalandırılır.Bir beze hafif unlu tezgah üzerine konularak dik dörtgen şekilde açılır.Bir yemek kaşığı fındık kreması konularak hamura yayılır.uzun kenardan başlayarak rulo yapılır bitiş yeri sıkıca cimdikler gibi kapatılır.Hamur ters çevrilir ve orta kısmı kenarlarını kesmeden kesilir.Hamurun bir ucu ortadan yani kesik yerden bir defa dışarı çıkartılır bir kez daha aynı işlem yapılır tepsiye konulur.Bütün hamurlar hazırlanır tekrar 15 dakika mayalandırılır.Üstlerine yumurta sarısı ve file badem konularak 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.Afiyet olsun:)