30 Aralık 2021 Perşembe

AYDIN YÖRESİNDEN PAŞA BÖREĞİ

 





AYDIN YÖRESİNDEN PAŞA BÖREĞİ


Malzemeler: 


500 gr un

2 adet yumurta

Tuz

Su

İç harcı için gerekli malzemeler:


350 gr orta yağlı kıyma

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

Kıyılmış maydanoz

Tuz,pul biber,kara biber

Ay çiçek yağı

Üstü için:


Sarımsaklı yoğurt

Zeytin yağı ve toz kırmızı biber

2 su bardağı et suyu

Yapılışı:

Unun ortası açılır,yumurtalar ve tuz konulur.Su eklenerek orta sertlikte hamur yoğurulur.Hamur dinlendirilir iç harç hazırlanır.Tavaya kıyma konularak kavrulur.Küp şeklinde kıyılmış kuru soğan eklenerek ,soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.Domates salçası ilave edilir bir miktar su konulur ve kıyılmış maydanoz konularak iç harç hazırlanmış olur.Hamur 7 eşit parçaya bölünür her beze 21-22 cm çapında açılır.Tavada yeteri kadar ay çiçek yağı konulur orta ısıda yufkalar nar gibi kızartılır.Bir tepsiye et suyu konulur kaynayınca yufkalar teker teker hafif yumuşayana kadar iki tarafıda ıslatılır.Servis tabağına bir yufka konulur üstüne kıymalı harçtan yayılır.Ben beş kat hazırladım son kata kıymalı harç koymadım ve sarımsaklı yoğurt dökülür.Zeytin yağı kızdırılır,kırmızı toz biber eklenir ve Paşa Böreğinin üstüne dökülür.Kıyılımış maydanozla süslenerek servis edilir.Afiyet olsun:)