20 Aralık 2021 Pazartesi

KİVİLİ KÜMBET PASTA







KİVİLİ KÜMBET PASTA


Malzemeler:

Kek için gerekli malzemeler:

300 gr un

200 gr toz şeker

2 adet yumurta

240 gr süt

80 gr tereyağı eritilmiş soğutulmuş

30 gr ay çiçek yağı

1 poşet kabartma tozu

2 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı un


Yapılışı:

Unun içine kabartma tozu konularak karıştırılır.Yumurtalar niksele çırpılmaya başlanır aralıklarla toz şeker eklenerek 4-5 dakika çırpılır.Tereyağı ve sıvı yağ konulur kısa süre çırpılır.Süt ve un aralıklar eklenerek çırpmaya devam edilir.Kek hamurunun yarısı bir kaba alınır,bir kek hamura kakao diğerine iki yemek kaşığı un konularak iki hamurun kıvamı aynı hazırlanır.fırın tepsisine kaşıkla bir beyaz hamurdan bir kakaolu hamurdan konularak tepsi doldurulur.180 derecede ısıtılmış fırında 15-17 dakika arası pişirilir.

Kremanın hazırlanması:

600 ml süt

120 gr toz şeker

1 adet yumurta

50 gr toz şeker

50 gr tereyağı

1 poşet vanilya

Yapılışı:

Yumurta ve toz şeker çırpılır,nişasta eklenir.karışım süte konularak devamlı karıştırılarak kaynayana kadar ocakta tutulur.Son olarak tereyağı ve vanilya konulur,üstü streçle sıkıca kapatılır kabuk tutmasın.

Pastanın tamamlanması:

5-6 adet kivi

1 adet büyük boy muz

Kiviler ince dilimler olarak kesilir.Muz küp şeklinde doğranır.Büyük boy bir kase ıslatılır ve streç filmle kaplanır.Kiviler yan yana kasenin tamamına dizilir.Kekin yarısından biraz fazlası dört santimlik karelere kesilir.kare kesilen kek parçaları ılınmış kremaya batırılarak kivilerin üstüne konulur.Her bir sırada muzlar dizilir.arada hafif bastırılarak pasta düzleştirilir.Bu işlem kasenin üstüne kadar devam eder.Pastanın en üstüne kalan kek parçalarından bir yuvarlak hazırlanır,yerleştirilir.Bir miktar şekerli sütle kek ıslatılır ve streçle kaplanır.Bir gece buz dolabında bekletilen kivili pasta servis tabağına ters çevrilerek yerleştirilir.Streçler alınır dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun:)