30 Aralık 2021 Perşembe

FAS SÜNGERİ PİŞİ TARİFİ





FAS SÜNGERİ PİŞİ TARİFİ


Malzemeler:


8,5 su bardağı un

4 su bardağı ılık su

1  yemek kaşığı kuru maya

Tuz

Ay çiçek yağı

Bardak ölçüm 200 ml


Yapılışı:

Fas mutfağından Fas süngeri tarifini vermek istiyorum.Ilık suyun içine kuru maya,toz şeker ve tuz konularak ,kuru maya eriyene kadar karıştırılır.4 su bardağı un konularak homojen bir kıvam alana kadar çırpılır.Hamurun üstü kapatılır ve 15 dakika bekletilir.Kalan un bardak bardak eklenerek yoğurulur.Hamurun üstü kapatılır tekrar 15 dakika mayalanmaya bırakılır.Hamur sıvı yağ ile yağlanan elle tekrar alttan kaldırarak,katlayarak on dakika yoğurulur.Hamur 30 dakika mayalanmaya bırakılır.Bir tepsi sıvı yağ ile yağlanır.Küçük portakal iriliğinde bezeler yağlı tepsiye dizilir.Bir küçük sahan yada tavaya az miktarda sıvı yağ konulur kısık ateşe alınır.Diğer ocağa orta ısıda derin küçük bir tencereye bol sıvı yağ konulur.Hamurdan bir tane alınır ortası açılır ve kısık ateşe konularak ön kızartma yapılır.Pişinin altı hafif ateşte kızarınca,orta ateşteki derin yağa alınarak kızartma işlemine devam edilir.Pişi bu aşamada iki kat kabarır ve ters çevrilerek diğer tarafı da kızartılır.Bütün hamurlar aynı şekilde pişirilir ve servis edilir.Afiyet olsun:)