1 Aralık 2021 Çarşamba

PİRUHİ ( PİR-İ RUHİ) TRAKYA YÖRESİNDEN PEYNİR DOLGULU MANTI

 


   PİRUHİ ( PİR-İ RUHİ) TRAKYA YÖRESİNDEN PEYNİR DOLGULU MANTI

Malzemeler:

3,5 su bardağı un

1/2 su bardağı su

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı ay çiçek yağı

Tuz

İç dolgusu için gerekli malzemeler:

Yarım kalıp yağlı Ezine peyniri

Kıyılmış maydanoz

Ceviz içi sunum için

Tereyağı sunum için

Bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber sunum için

Yapılışı:

Su,tuz ve yumurtalar karıştırılır.Un eklenerek orta sertlikte bir hamur yoğurulur.Hamur üstü kapalı olarak dinlendirilir.Peynir ufalanır ve içine ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.Dinlenmiş hamur açılır,istenirse iki beze yapılır ben bir kerede açtım.Normal mantı kalınlığında hamur açılır ve yufka 4 cm genişlikte karelere kesilir.Her kare hamura fındık büyüklüğünde peynirli harç konulur,üçgen kapatılır.Tatlı çatalı ile üçgenin kenarlarına bastırılır iç harç pişirirken çıkmasın.Mantılar tuzlu kaynayan suda 6-7 dakika haşlanır ve süzülür.Tereyağı eritilir,kıyılmış cevizle kavrulur,toz kırmızı biber eklenerek mantıların üstüne gezdirilir.Arzuya göre sarımsaklı yoğurtlada yenilir.Afiyet olsun:)