22 Aralık 2021 Çarşamba

KÜTAHYA'DAN TARHANALI SIKICIK ÇORBASI




KÜTAHYA'DAN TARHANALI SIKICIK ÇORBASI


Malzemeler:

1 su bardağı köftelik bulgur

1/2 su bardağı tarhana 

1 adet orta boy kuru soğan

1 dolu yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı pul biber

2 su bardağı sıcak su

4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Kuru nane

Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

Bir çukur kap içine ince bulgur konulur ve sıcak su eklenir.Üstü kapalı olarak bulgurun kabarması beklenir.Tarhana,pul biber,tuz konularak yoğurulur.Köfte kıvam almazsa 1-2 yemek kaşığı un eklenebilir.Misket büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlanır,unlu tepsiye dizilir.Gerekirse arada avuçlara yapışmaması için soğuk su sürülür.Kuru soğan küçük küp şeklinde doğranır,sıvı yağda sotelenir.Domates salçası eklenir bir süre daha sotelenir.6-7 su bardağı sıcak su konulur,kaynayınca köfteler eklenir.Kısık ateşte köfteler pişinceye kadar kaynatılır.Tereyağı ısıtılır,toz kırmızı biber ve kuru nane kızartılır.Servis tabağına alınan sıkıcık çorbasına sarımsaklı yoğurt ve tereyağı eklenerek servis edilir.Afiyet olsun:)