9 Aralık 2021 Perşembe

YER FISTIKLI PASTA








YER FISTIKLI PASTA


Malzemeler:

2 adet yumurta

150 gr toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

35 gr ay çiçek yağı

250 ml yoğurt

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

140 gr un

100 gr tuzsuz kavrulmuş yer fıstığı

Yapılışı:

Yumurtalara bir fiske tuz,tarçın toz şeker konularak iki dakika mikser ile çırpılır.Yoğurdun içine kabartma tozu eklenir karıştırılır yumurtalara konulur.Sıvı yağ konulur kısa süre çırpılır,un elenerek ilave edilir.Son olarak ince çekilmiş yer fıstığı eklenerek kek hamuru hazırlanır.kek hamuru 3 eşit parçaya bölünür.22 cm çapındaki tava hafif yağlanır kısık ateşte ilk kek hamuru tavaya eşit şekilde yayılarak tavanın kapağı kapalı olarak 10-12 dakika pişirilir.Diğer hamurlarda aynı şekilde pişirilir.

Kremanın hazırlanması için gerekli malzemeler:

100 gr irice çekilmiş yer fıstığı

500 gr labne peyniri

300 gr süt reçeli

10 gr toz jelatin

Yapılışı:

Toz jelatin yarım çay bardağı sıcak su içinde eritilir kenara alınır.Labne peyniri mikserle çırpılır süt reçeli ara ara eklenir.Katılaşan jelatin sıcak suya oturtularak tekrar sıvılaşması sağlanır labneli karışımdan bir yemek kaşığı eklenerek ılınması sağlanır ve kremaya eklenir.Son olarak yer fıstığı konulur karıştırılır.

Pastanın tamamlanması için gerekli malzemeler:

1 yemek kaşığı labne peyniri

1 yemek kaşığı süt reçeli

Bir miktar iri kıyılmış yer fıstığı

Kek dilimleri 20 cm çapında kesilir.Kenarlardan çıkan parçalar bir kaseye alınır.Servis tabağına bir dilim kek alınır kenarına pasta kelepçesi konulur.Kremadan 5 -6 yemek kaşığı konularak düzleştirilir. Diğer dilimlerde aynı şekilde hazır ve pasta 6 saat yada bir gece buz dolabında soğutulur.Labne ve süt reçeli karıştırılır soğutulmuş pastanın kenarlarına sürülür.Kenarlarda ayrılan kek parçaları rondodan geçirilir ve pastanın kenarlarına yapıştırılır.pastanın kenarları irice kıyılmış yer fıstığı ile süslenerek servis edilir.afiyet olsun:)