18 Aralık 2021 Cumartesi

ISPANAKLI BÖREK




ISPANAKLI BÖREK


Malzemeler:

400 ml su

3,5 su bardağı un (bardak ölçüsü 200 ml)

Tuz

Ayçicek yağı

1 kğ ıspanak

1 orta boy kuru soğan

1/4 kalıp beyaz peynir

Tuz,karabiber,pul biber


Yapılışı:


Unun içine tuz ve su eklenerek hamur yoğurulur.hamur özlenene kadar yoğurulur 10 eşit bezeye bölünerek 30 dakika dinlendirilir.Kuru soğan küp şeklinde doğranır bir miktar ay çiçek yağında sotelenir,ince kıyılmış ıspanaklar ilave edilir.Ispanaklar pişince tuz ve baharatlar eklenerek soğumaya bırakılır.İç harç soğuyunca ufalanmış peynir eklenir.Bekletilen bezeler merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açılır iki yemek kaşığı ay çiçek yağı sürülerek bir servis tabağına konulur.Diğer dört bezede aynı büyüklükte açılır üst üste 5 beze konulur.Yufkaların üstüne streç filmle kapatılır.kalan 5 bezede aynı şekilde hazırlanır ayrı bir servis tabağına konulur.hamurlar yarım saat bu şekilde bekletilir.İlk hazırlanan bezelerden bir tane alınır yağlanmış tezgah üzerinde çekerek açılır.İki yemek kaşığı ay çiçek yağı yufka üzerine gezdirilir ve uç kısıma iç harç konulur.Alt taraftan başlayarak rulo yapılır eğer kenarlarda kalın kalan yer varsa bıçakla kesilir.Rulo yaptığımız hamur ortadan ikiye kesilir gül börek sarar gibi yuvarlanır tepsiye dizilir.Bütün hamurlar hazır olduğunda üstlerine bir miktar daha ay çiçek yağı sürülür ve 180 derecede 35-40 dakika pişirilir.Afiyet olsun:)