18 Ekim 2022 Salı

ELMALI RULO BAKLAVA

ELMALI RULO BAKLAVA Malzemeler: 1,5 kilo elma 150 gr ceviz içi 3 yemek kaşığı toz şeker 1 dolu tatlı kaşığı tarçın 12 adet baklavalık yufka 150 gr tereyağı Şerbet için gerekli malzemeler: 500 gr toz şeker 500 ml toz şeker 1 yemek kaşığı limon suyu Yapılışı: Elmalar soyulur ve rendelenir.Tavaya bir yemke kaşığı sıvı yağ konulur rendelenmiş elmalara toz şeker eklenerek pişirilir.Toz tarçın,kıyılmış ceviz eklenerek soğumaya bırakılır.toz şeker,su,limonsuyu 20 dakika kaynatılır soğumaya bırakılır.Tereyağı eritilit bir yufkanın üstüne tereyağı sürülür.İkinci yufka konulur tekrar yağlanır yufkanın kısa kenarına ucuna elmalı karışımdan sıra halinde konulur.Uç kısımdan başlayarak yufka rulo yapılarak tepsiye yerleştirilir.Bütün yufkalar hazırlandıktan sonra kalan tereyağı ile yağlanır.tatlı kesilir ve 180 derecede ısıtılmış fırımda 35-40 dakika arası pişirilir.Tatlı fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbet dökülür.Tamamen soğuyunca servis edilir.Afiyet olsun:)