7 Ekim 2022 Cuma

KAPALI KIYMALI PİDE

KAPALI KIYMALI PİDE Malzemeler: 500 gr un 1/2 yemek kaşığı kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1,5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 3 yemek kaşığı yoğurt 1,5 su bardağı süt Tuz 500 gr kıyma 1 orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası Kıyılmış maydanoz Tuz,karabiber,pul biber Yapılışı: Unun ortası açılır kuru maya,toz şeker ve ılık sütten bir miktar konularak maya aktive edilir.Kalan süt,yoğurt,tuz,tereyağı eklenerek hamur yoğurulur,mayalanmaya bırakılır.Kıymaya bir miktar yağ eklenerek kavrulmaya başlanır.İnce kıyılmış kuru soğan,soğan kavrulunca salça ve baharatlar eklenir.Son olarak kıyılmış maydanoz konularak soğumaya bırakılır.Mayalanan hamur 4 eşit parçaya bölünür ve her bir açılır.Ortasına kıymalı harç konularak kenarlardan ortaya doğru büzülerek sıkıştırılır ve ters çevrilerek hamur bir miktar büyütülür.Tepsiye dizilen pidelerin üstüne parmak uçları ile bastırılarak şekil verilir ve yumurta sarısı sürülür.!80 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.Fırında çıkartılan pidelere tereyağı sürülür,kıyılmış maydanoz ile süslenerek servis yapılır.Afiyet olsun:)