12 Ekim 2022 Çarşamba

GÜL PASTA KREP HAMURUNDAN

GÜL PASTA KREP HAMURUNDAN Malzemeler: Krep hamuru için gerekli malzemeler: 3 adet yumurta 120 gr toz şeker Bir fiske tuz 300 gr ılık süt 300 gr un 15 gr nişasta 1 paket kabartma tozu 150 gr kaynar su 80 gr eritilmiş tereyağı Ganaj için gerekli malzemeler: 350 gr krema 100 gr pudra şekeri 250 gr bitter çikolata 50 gr eritilmiş tereyağı Yapılışı: Krema kaynama nokrasında ocaktan alınır pudra şekeri eklenir.Kıyılmış çikolata ve eriyince tereyağı eklenerek homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.Streçle hava almayacak şekilde kapatılarak 2-4 saat arası buz dolabında soğutulur.Yumurtalar bie fiske tuz eklenerek mikser ile çırpmaya başlanır toz şeker eklenir 3-4 dakika çırpılır.Unun içine kakao,kabartma tozu ve nişasta konulur karıştırılır.Azar azar unyumurtalara eklenir arada süt konularak yumurta teli ile karıştırılır.Son olarak kaynar su ve tereyağı eklenir boza kıvamında krep hamuru hazırlanır.25cm çapındaki tavada 1.5 kepçe konularak krepler pişirilir.(içinde kabartma tozu olduğu için çok kalın krepler yapılmaz ama krepler incede olmamalı)Ganaj mikser ile çırpılır katı bir kıvam alınca hazır olmuştur.Bütün krepler ortadan ikiye kesilir.Bir yarım krep,in alt kısmına krema konulur diğer yarım krep yanına yerleştirilir.Tekrar krema sürülür dört yarım kerep yan yana yerleştirilir ve baştan başlayarak yuvarlanır servis tabağına oturtulur.Her yarım krep aynı şekilde kremalanır son krep,i kaldırıp yapıştırılır.Bütün kreplar bu şekilde hazırlanır kalan krema krema torbasına konularak krep,lerin arasından içe doğru sıkılır.Pasta kelepçesi ile pasta sabitlenir ve buz dolabında 3-4 saat soğutulur.Servis sırasında bpl kakao serpilir arzuya göre gül yapraklarının arasına şekerlemler serpilir.Afiyet olsun:)