23 Ekim 2022 Pazar

KARADENİZ BÖLGESİNDEN PEPEÇURA TARİFİ

KARADENİZ BÖLGESİNDEN PEPEÇURA TARİFİ Malzemeler: 1,5 kg siyah üzüm 50 gr mısır unu 100 ml su Toz şeker damak zevkine göre Yapılışı: Öncelikle üzüm taneleri bir tencere içinde elle ezilir.Üzüm suyu ocağa alınır 15-20 dakika kaynatılır.Üzüm süzğeçten geçirilerek şırası çıkartılır ve ocağa tekrar alınır.Üzümün şeker oranına göre 100 gr kadar toz şeker konulur.Ben ankaranın ,içesi kalecikte yetişen kalecik karası üzümü kullandım çok tatlı bir üzüm türü olduğu için şeker kullanmadım.Mısır ununu içine su eklenerek seyreltilir.Ocaktaki üzüm şırasına mısır unlu su eklenerek kaynatılır.Muhallebi koyulaşınca kaselere paylaştırılır.Soğuyunca arzuya göre süslenir servis edilir.Afiyet olsun:)