31 Ekim 2022 Pazartesi

BERLİNER TARİFİ

BERLİNER TARİFİ Malzemeler: 200 gr ılık süt 40 gr toz şeker 20 gr yaş maya Bir fiske tuz 400 gr un 1 adet yumurta 40 gr yumuşak tereyağı Donatları bulamak için toz şeker,tarçın,vanilya Yapılışı: Un yoğurma kabına konulur ortası açılır,ılık süt,yaş maya ve toz şeker konularak karıştırılır,maya aktif hale getirilir.Sırasıyla yumurta bir fiske tuz ve tereyağı eklenerek pürüzsüz bir hamur yağurulur.Hamur 1 saat mayalandırılır.Mayalanan hamur 12 eşit parçaya bölünür ve 10 dakika üstü örtülü olarak mayalandırılır.her beze oval olarak parmak uçlarıyla açılır rulo yapılır.Hamur 25-30 cm uzunluğunda yuvarlanarak uzatılır.Resimlerde görüldüğü gibi örülür ve yarım saat daha üstü kapalı olarak mayalandırılır.Ay çiçek yağı ısıtılır orta ısıda berlinerler arkalı önlü kızatılır.Kızaran berlinerler toz şeker,tarçın,vanilya karışımına bulanarak servis edilir.Afiyet olsun:)