10 Ekim 2022 Pazartesi

KUŞBAŞI ETLİ TALAŞ BÖREĞİ

KUŞBAŞI ETLİ TALAŞ BÖREĞİ Malzemeler: 1 kğ un 600 ml su Tuz 400 gr margarin İç harcı için: 400 gr çok küçük doğranmış et 1 adet kuru soğan 1 kutu garnitür konserve 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz,karabiber,pyl biber Yapılışı: Un,tuz,su konularak hamur yoğurulur,on dakika bdinlendirilir.hamur tekrar yoğurulur ve yarım saat daha dinlendirilir.Hamur 5 eşit parçaya bölünür,her parça elle açılarak ortasına 5,e bölünen margarin ezilerek konulur.Margarin hamurla kapatılır ve yarım saat bekletilir.Her hamur merdane ile açılarak katme yapar gibi katlanarak kapatılır tekrar bir saat dinlendirilir.Hamurlar bir tur daha açılır ve katlanarak bir saat bekletilir.İç harcı için et sert ise haşlanır,yumuşak bir et kullanılıyorsa kuru soğan ile sotelenir.Salça ve en son tuz,baharatlar eklenerek soğutulur.He katlanan hamur merdane ile açılarak dörde kesilir ve kareler elde edilir.Her karenin ortasına yeteri kadar iç harç konulur kenarları ortdada kapatılır ve ters çevrilerek tepsiye dizilir.Üstlerine yumurta sarısı ve çörek otu konularak 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir.Afiyet olsun:)