17 Kasım 2013 Pazar

BALKABAĞI ÇORBASI




BALKABAĞI ÇORBASI


Malzemeler:

400 gr balkabağı
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema
Karabiber
Kuru fesleğen
Tuz

Yapılışı:

Küp şeklinde doğranmış soğanlar ve soyulmuş sarımsaklar, tereyağında sotelenir.Soyulmuş küp şeklinde doğranmış patatesler ve balkabakları tencereye ilave edilir, bir müddet soğanlarla birlikte kavrulur.1 lt su ekleyip, tencerenin kapağı kapatılır.Tamamen pişirilir.Pişen sebzeler blenderdan geçirilir, tuz ve baharatlar eklenir.Son olarak krema ilave edilip, 5 dk daha ocakta tutulur.Sıcak servis edilir.Afiyet olsun : )