6 Kasım 2013 Çarşamba

EDİRNE YAPRAK CİĞER




EDİRNE YAPRAK CİĞERİ


Malzemeler:

750 gr dana ciğeri
2 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Yapılışı:

Ciğer zarından ayrılır, yıkanır, süzülünce bütün olarak buzdolabı poşetine konulur, derin dondurucuda dondurulur.Buzluktan alınan ciğer hafif erimeye başlayınca, keskin bir bıçak yardımı ile mümkün olduğu kadar ince kesilir.Tuz ve karabiber konularak karıştırılır, 2 saat kadar bekletilir.Derin bir tavaya ayçiçek yağı konulur, ocağın altı harlı bir şekilde açılır.Un bir kaba konulur, tatlı toz biber eklenip karıştırılır.Ciğerler tek tek arkalı önlü unlanır.Kızgın yağda karıştırılarak kızartılır.Ciğerler çok ince olduğu için çabuk kızarır.Kurumaması için kızartma süresi çok kısadır.Varsa aynı tavada kurutulmuş kırmızı biberde kızartılır.Sıcak servis yapılır.Afiyet olsun:)