19 Kasım 2013 Salı

SOĞANLI YAHNİ




SOĞANLI YAHNİ


Malzemeler:

750 gr dana kuşbaşı
250 gr arpacık soğan
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı salça
3 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Tuz

Yapılışı:

Dana etinin pişme süresi uzun olduğu için ben düdüklü tencere kullanıllandım.Kuşbaşı dana eti tencereye konur, harlı ateşte rengi dönene kadar kavrulur.Soğan, yarım çay bardağı ayçiçek yağı ve sarımsak ilave edilerek, soğanlar yumuşayana kadar sotelenir.Sırasıyla domates rendesi ve salça, baharatlar,defne yaprağı ilave edilir.Bir su bardağı kadar su ilave edilerek, düdüklü tencere kapatılır 20 dk kadar etler pişirilir.Bir tavaya yarım çay bardağı ayçiçek yağı konulur soyulmuş arpacık soğanlar ilave edilerek  hafif sotelenir.bir miktar su ilavesi ile 10-15 dk kadarda arpacık soğanlar pişirilir ve tencereye etlere ilave edilir.Bir 15 dk daha  beraber pişirilir.(etler ile arpacık soğanların pişme süresi aynı olmadığı için arpacık soğanların dağılmasını önlemek açısından daha sonra eklenir.) Tuz ilave edilir.Bir taşım kaynadıktan sonra servise hazırdır.Afiyet olsun:)