17 Kasım 2013 Pazar

ELMALI CHEESECAKE




ELMALI CHEESECAKE


Malzemeler:

Tart hamuru için:

250 gr un
125 gr tereyağı
75 gr toz şeker
1 adet yumurta
1 fiske tuz

Yapılışı:

Mikserin hamur karma aparatı ile şeker, tereyağı, tuz ve yumurta çırpılır.Un ilave edilerek tekrar karıştırılır.Elle hafif yoğurularak bir pazı oluşturulur.Streç folyoya sarılarak, buzdolabına soğutulur.Hamurun daha gevrek olması için hamur mümkün olduğu kadar soğuk olmalıdır.

İç malzemesi için:

4 adet yumurta
100 gr şeker
1 paket vanilya
200 gr krema
1 paket vanilyalı puding
40 gr nişasta
25 gr labne peynir
3 adet Golden  elma

Yapılışı:

Bir çırpma kabında labne peynir, vanilya şekeri ve toz şeker  çırpma teli ile çırpılır.Yumurtalar tek tek ilave edilerek çırpmaya devam edilir.Vanilyalı puding, nişasta eklenerek karıştırılır, ayrı bir kapta krema mikser ile katı bi hal alana kadar çırpılır.Diğer karışıma yavaş yavaş eklenerek, plastik spatula ile karıştırılır ve iç malzeme hazırlanmış olur.Buzdolabında soğutulmuş tart hamuru merdane ile açılır.26 cmlik kelepçeli yağlanmış kek kalıbına yerleştirilir.Hamur kek kalıbının yanından mümkün olduğu kadar yükseğe  taşırılmalıdır.Çatalla al kısmına batırılarak delikler yapılır, karışım tart hamurunun üstüne dökülür.170 derece ısıtılmış fırında 15 dk pişirilir.Fırından çıkan cheesecake in hafif üstü kabuk tutmuş olur elma dilimlerinin batmaması sağlanır.Kabuğu soyulmuş, ay şeklinde doğranmış elma dilimleri üst kısma yerleştirilir.Tekrar fırına verilir.1 saat kadar devam pişirilir.Pişirme süresi daha kısa veya uzun olabilir.Fırından çıkıp tamamen soğuyan cheesecake bir gece buzdolabında bekletilir.Üzerine 3 yemek kaşığı kayısı reçeli sürülür.Servis edilir.Afiyet olsun : )