26 Kasım 2013 Salı

PIRASALI ÇIPLAK BÖREK



PIRASALI ÇIPLAK BÖREK


Malzemeler:

Hamuru için:

2 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 dolu çay kaşığı karbonat
Tuz

İç harç malzemesi için:

4 adet pırasa
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1 tatlı kaşığı salça

Malzemeler:

Öncelikle iç malzeme hazırlanır.Pırasalar temizlenir, yıkanır, ince ince kıyılır.Bir tencereye konularak sıvıyağı ile orta ateşte tamamen pişene kadar kendi suyu ile kavrulur.Pişen pırasalara salça, kırmızı tatlı toz biber ve tuz katılarak soğumaya bırakılır.Bir çırpma kabında yumurtalar çırpma teli ile çırpılır.Sırası ile yoğurt, süt ve sıvıyağı eklenir.Mısır unu,un ve karbonat eklenerek koyu kek kıvamında bir karışım oluşturulur.Büyük boy kare borcam tereyağı ile yağlanır.Karışımın yarısı pişirme kabına dökülür.Soğumuş pırasalı malzeme hamurun orta kısımına yayılır.Kalan hamur karışımı pırasalı harcın üzerine dökülür.180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dk pişirilir.Afiyet olsun : )