9 Kasım 2013 Cumartesi

ZEYTİNLİ EGE EKMEĞİ





ZEYTİNLİ EGE EKMEĞİ


Malzemeler:

650 gr un
2 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı (sızma)
1 yemek kaşığı kuru maya
Yarım demet dere otu
1 su bardağı siyah zeytin (çekirdeklerinden ayıklanmış)
1 diş sarımsak
1 tutam taze kekik
Tuz

Yapılışı:

Yarım su bardağı ılık su içine, kuru maya konulur, karıştırılır.Yoğurma kap içerisine un, tuz, zeytin yağının yarısı, su ve maya-su karışımı ilave edilir.Mikserin hamur karıştırma aparatıyla veya el ile hamur yoğurulur.Yumuşak bir hamur oluşturulur.Kıyılmış dereotu, kekik, zeytin parçaları ve rendelenmiş sarımsak ilave edilerek bir müddet daha karıştırılır.Üstü kapatılarak 30-40 dk arası mayalandırılır.Küçük kare borcam ya da herhangi bir küçük kalıp kalan zeytinyağı ile bolca yağlanır.Mayalanan hamur kalıba yerleştirilir.Zeytinyağı ile üzeri bolca yağlanır.Mayalanması için 20 dk kadar daha bekletilir.200 derecede ısıtılmış fırında 40-50 dk arası pişirilir.Afiyet olsun : )