2 Kasım 2013 Cumartesi

ÇİKOLATALI FIRIN PUDİNG





ÇİKOLATALI FIRIN PUDİNG


Malzemeler:

500 ml krema
120 ml süt
150 gr bitter çikolata
4 adet yumurta sarısı
50 gr toz şeker
1 adet vanilya şekeri

Süslemek için:

Krem şanti
Bitter çikolata rendesi


Yapılışı:

Krema, süt ve kıyılmış çikolata bir tencereye konulur, ocağa alınır.Çikolata eriyince ateşten alınır, soğumaya bırakılır.Yumurta sarıları, toz şeker ve vanilya ayrı bir kapta çırpılır.Ilınmış olan süt çikolata karışımına dökülür.Karışım süzgeçten geçirilir, fırında dayanıklı sufle kaplarının içine paylaştırılır.Kaplar bir tepsiye oturtulur.Tepsi kaynar su ile kapların yarısına gelecek şekilde doldurulur.150 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika arası pişirilir.Sufle kapları suyun içinden alınır, üst kısımları alüminyum folyo ile sarılır.Folyodan pudingin hava alması için ufak bir delik açılabilir.Soğuyunca buzdolabına konulur.4-5 saat sonra buzdolabından çıkarılır.Krem şanti ve çikolata rendesiyle süslenerek servis edilir.Afiyet olsun : )