2 Kasım 2013 Cumartesi

KUŞKONMAZ ÇORBASI




KUŞKONMAZ ÇORBASI


Malzemeler:

400 gr kuşkonmaz (konserve)
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı krema
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Muskat cevizi

Süslemek için:

Frenk soğanı

Yapılışı:

Bir tencereye ince küp doğranmış soğanlar ve tereyağı konulur, sotelenir.Un eklenerek hafif kavrulur.Yavaş yavaş süt dökülür, unun topaklanmaması için çırpma teliyle çırpılır, su da ilave edilir.Konserve kuşkonmazlar süzülür, 3 cm uzunlukta kesilir.Tencerede kaynamakta olan karışıma kuşkonmazlar eklenir.Kuşkonmazlar pişmiş olduğu için fazla kaynatılmaz.Tuz, karabiber ve bir miktar muskat cevizi rendesi 2 kaşık krema ile çorba hazırlanmış olur.İnce doğranmış frenk soğanı yoksa alternatif olarak maydanoz ya da dereotu kullanılabilir.Sıcak servis yapılır.Afiyet olsun : )