10 Kasım 2013 Pazar

KREM KARAMEL



KREM KARAMEL


Malzemeler:

5 adet yumurta
400 gr süt
200 gr krema
100 gr toz şeker
1 paket vanilya şekeri

Karamel için malzemeler:

100 gr toz şeker
Yarım çay bardağı su

Yapılışı:

Şeker ve su bir teflon tavaya konulur, karıştırılır.Orta ateşte şeker karamelize olana kadar karıştırılmadan yakılır(Arada tavanın sapıyla şekeri çevirebilirsiniz.).6 adet sufle kaplarının içine karamel olan şeker paylaştırılır.Yumurtalar, toz şeker ile çırpılır.Süt, krema, vanilya şekeri çırpılan yumurtaların üzerine eklenir, karıştırılır.Bu karışım süzgeçten geçirilir, karamel sos doldurduğumuz kapların içine paylaştırılır.Bir tepsiye sıcak su doldurulur.Sufle kapları yerleştirilir.180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dk pişirilir.Sıcak sudan çıkartılan krem karameller soğuyunca buzdolabında 1 gece bekletilir.Servis edileceği zaman üst kısmından hafif bıçakla kenarları kesilir(kolay çıkması için).Bir tabağa ters olarak yerleştirilir.Afiyet olsun:)