23 Kasım 2013 Cumartesi

LİMONLU SÜNGER PUDİNG




LİMONLU SÜNGER PUDİNG


Malzemeler:

200 gr toz şeker
60 gr tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
40 gr un
3 yumurta sarısı
3 yumurta akı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon rendesi
Yarım çay bardağı limon suyu
1 su bardağı süt
Çay kaşığı ucu ile krem tartar


Yapılışı:

Toz şekerden 2 yemek kaşığı ayrılır, kalan şeker ve tereyağı mikser ile çırpılır.Süt, limon suyu, vanilya, limon rendesi, un, yumurta sarıları sırasıyla eklenerek çırpılır.Ayrı bir kap içinde yumurta akları 2 yemek kaşığı toz şeker ve krem tartar katı bir hal alana kadar çırpılır.Yumurta akları yavaş yavaş diğer karışıma eklenir.Sufle kapları yağlanır puding karışımı kaplara paylaştırılır.Toplam 6 sufle kabı gerekli.Sıcak su dolu tepsiye puding ile doldurulmuş kaplar oturtulur.170 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dk pişirilir.Soğuyunca buzdolabına konulur.3-4 saat soğutulduktan sonra servise hazırdır.Afiyet olsun:)