14 Kasım 2013 Perşembe

BALKABAKLI CUPCAKE




BALKABAKLI CUPCAKE


Malzemeler:

200 gr haşlanmış balkabağı
125 gr toz şeker
100 gr tereyağı (yumuşak)
225 gr un (1,5 su bardağı)
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu

Krema için:

150 gr tereyağı (yumuşak)
200 gr pudra şekeri
50 gr labne peynir

Yapılışı:

Bir çırpma kabında şeker ve tereyağı mikser ile çırpılır, yumurta ilave edilir.Balkabağı püresi konularak çırpmaya devam edilir.Un, kabartma tozu ve karbonat elenerek karışıma eklenir.Son olarak süt ve tarçın konulur, homojen bir kıvam alınınca 12 adet kağıtlı kek kalıbına eşit olarak kek hamuru paylaştırılır.180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk arası pişirilir.Fırından çıkan kekler soğumaya bırakılır.Tereyağı küçük parçalara kesilir, labne peyniri ve pudra şekeri bir çırpma kabında krem hali alana kadar çırpılır.Soğuyan keklerin üstüne krema pompası ile üstüne krema sıkılır.Küçük parça kıyılmış cevizlerle üzeri süslenir.Afiyet olsun : )
(Pişmiş kabak tatlınız mevcut ise şeker oranını azaltarak bu tarifi yapabilirsiniz.)