18 Şubat 2019 Pazartesi

BERLİNER TARİFİ



BERLİNER TARİFİ

Malzemeler:

500 gr un
2 adet yumurta
50 gr toz şeker
50 gr tereyağı eritilmiş soğutulmuş
1 küp yaş maya
200 ml ılık süt
bir fiske tuz
Herhangi bir çeşit marmelat
Kızartmak için ay çiçek yağı

Yapılışı:

Ilık süt,yaş maya ve toz şeker karıştırılır mayanın aktif hale gelmesi için bekletilir.Un,yumurtalar,tereyağı ve bir fiske tuz eklenerek hamur oluşturulur.Hamur ele yapışmayan ama yumuşak olmalıdır ve üstü kapalı olarak bir saat mayalanması için bekletilir.Mayalanan hamurdan irice mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır yuvarlanır.Pişirme kağıdına yada mutfak bezine dizilir.Üstü kapalı olarak yarım saat bekletilir.Sıvı yağ derin bir kapta kızdırılır ama hemen orta ısıya alınmalıdır yani orta ateşte kızartmak gereklidir. Berlinerlerin üstüne bastırılarak hafif inceltilir ve sıvı yağda arkalı önlü kızartılır.Pasta sıkma torbasına marmelat doldurulur uç kısmına uzun duy konulur.Berlinerlerin orta kenarından bir miktar marmelat iç kısma doğru sıkılır.Pudra şekeri ile süslenerek servis edilir.Afiyet olsun:)