3 Şubat 2019 Pazar

ANANASLI MAVİ HAŞHAŞLI CHEESECAKE




ANANASLI MAVİ HAŞHAŞLI CHEESECAKE

Malzemeler:

Kek için gerekli malzemeler:

2 adet yumurta
100 gr toz şeker
180 gr un
80 ml sıvıyağ
80 ml süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Dolgu maddesi için gerekli malzemeler:

500 gr beyaz sürme peynir
2 adet yumurta
100 ml krema
100 gr toz şeker
40 gr nişasta
60 gr mavi haşhaş

Üstü için:

5-6 dilim konserve ananas veya başka bir meyve
1 paket dr.oetker tart jölesi

Yapılışı:

Yumurtalar,vanilya ve toz şeker mikser ile 3-4 dakika çırpılır.Sıvı yağ,süt eklenir.Un,kabartma tozu konularak kısa süre daha çırpılarak 24 cm çapında alt kısmına pişirme kağıdı konulmuş kalıba konulur.Fırın 180 derecede ısıtılır kek 15 dakika pişirilir ve bu arada dolgu maddesi hazırlanır.Sürme peynirin içine yumurtalar ve toz şeker konulur çırpılır.Nişasta,krema ve son olarak mavi haşhaş eklenir.Fırından çıkartılan keke hemen dolgu maddesi konulur tekrar fırına verilir.Ananaslar kesilir kek 15 dakika sonra fırından alınır ve ananas dilimleri konulur tekrar fırına verilir.Eğer daha küçük meyve dilimleri kullanılırsa fırından çıkartmadan konulabilir.Ananas ağır olduğu için ben dolgu maddesinin biraz katılaşmasını bekledim ki meyveler çökmesin.Kalıp tekrar fırına konulur 30-40 dakika tekrar pişirilir.Pasta tamamen soğuyunca konserve suyu ile tart jölesi pişirilir üstüne kaşıkla yayılır.Tart jölesi yoksa bir yemek kaşığı nişasta ile aynı işlem yapılabilinir.5-6 saat soğutulur servis edilir.Afiyet olsun:)