22 Şubat 2019 Cuma

PİZZA CALZONE






PİZZA CALZONE

Malzemeler:

Hamur için gerekli malzemeler:

500 gr un
300 ml su
1/2 küp yaş maya (20 gr)
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

Diğer malzemeler:

150 gr rendelenmiş mozzarella peyniri
150 gr ricotta peyniri (sürülebilir lor peyniride olabilir)
250-300 gr mantar (ben istiridye mantarı kullandım)
Mantarı sotelemek için zeytinyağı

Pizza sos için gerekli malzemeler:

2 dolu yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
Bir miktar karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz

Yapılışı:

Maya,toz şeker ve bir miktar ılık su karıştırılır,mayanın aktif hale gelmesi için bekletilir.Unun ortası açılır kalan su,mayalanmış karışım,zeytinyağı,tuz eklenerek hamur yoğurulur.Üstü kapalı olarak bir saat hamurun mayalanması için bekletilir.Bu arada pizza sos hazırlanır.Salçanın içine zeytin yağı,tuz,toz şeker,rendelenmiş sarımsak,kekik ve bir miktar karabiber konulur.Bir miktar su eklenerek sos seyreltilir.Mantar kıyılır kızgın zeytinyağında sotelenir tuz eklenir.Mayalanmış hamur 3 yada 4 de bölünür.Merdane ile açılır domatesli sostan konularak hamura yayılır.hamurun yarı kısmına 6-7 tatlı kaşığı ricotta peyniri konulur.mantar ve bir miktar mozzarella peyniri konularak hamur kapatılır.Uç kısmı arzuya göre sıkıştırılır çatallada şekil verilebilinir.Pizzanın üstüne zeytinyağı sürülür ve orta kısmından bir delik açılır.Fırın 200 dereceye ayarlanır fırın tepsiside fırında kızdırılır.Pizza calzone 10 dakika pişirilir.Fırından çıkartılır üstüne bir miktar mozerella peyniri serpilir tekrar fırına verilir.Tamamen kızarınca fırında çıkarılır taze fesleğen yaprakları konularak servis edilir.Afiyet olsun:)