22 Şubat 2019 Cuma

TARÇINLI TOPLAR (CİNNAMON BİTES)



TARÇINLI TOPLAR (CİNNAMON BİTES)

Malzemeler:

2 adet yumurta
250 ml süt
250 gr un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir fiske tuz
7-8 yemek kaşığı ince taneli toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
Kızartmak için ay çiçek yağı

Yapılışı:

Yumurtalar çırpılır ve sırasıyla vanilya,süt un,kabartma tozu eklenerek boza kıvamında bir kıvam oluşturulur.Üstü kapalı olarak yarım saat bekletilir.Toz şekerin içine tarçın konulur.Toz şeker ince taneliyse hamura yapışması daha kolay olur değilse rondoda hafif inceltilir.Yağ orta ısıda kızdırılır ve hamurdan çay kaşığıyla parçalar yağa dökülür.Tamamen kızarınca fazla yağı akıtılarak şeker karışımına bulanır.Servis tabağına dizilerek servis edilir.Afiyet olsun:)