14 Şubat 2019 Perşembe

PİRZOLALI YAPRAK SARMASI


PİRZOLALI YAPRAK SARMASI

Malzemeler:

500 gr kuzu pirizola
Salamura üzüm yaprağı
300 gr dana kıyması
1 su bardağı pirinç (su bardağı ölçüsü 200 ml)
2 yemek kaşığı köftelik bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı acı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tuz,arzuya göre kıyılmış maydanoz

Sos için gerekli malzemeler:

1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 dolu yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Öncelikle pirizolalar kızgın yağda kızartılır tencereye dizilir.Sarmanın iç harcını hazırlamak için kuru soğanlar ince kıyılır,kıyma eklenir baharatlar ve salça karışımı konulur.Karışım iyice yoğurulur pirinç,bulgur,sıvıyağ konularak karışım tekrar yoğurulur yarım saat dinlendirilir.Yapraklar sarılarak etlerin üstüne dizilir.Sarmanın sosunu hazırlamak için tereyağı eritilir salça eklenir.2 su bardağı su eklenerek karışım seyreltilir.Sos kaşıkla sarmaların üstüne konularak tencerenin çapı büyüklüğünde bir tabak yerleştirilir.Tencere ocağa konulur kaynayınca ocak kısık ateşte ayarlanır.(Su miktarı değişebilir aeada kontrol edilmelidir)Yemek suyunu çekince servise hazırdır.Afiyet olsun:)