4 Şubat 2019 Pazartesi

TAVUK DONAT



TAVUK DONAT

200 gr tavuk göğsü
2 büyük haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı galeta unu (yaklaşık olarak)
Karabiber,kırmızı biber,kimyon,tuz

Kızartmak için sıvıyağ
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu

Yapılışı:

Tavuk göğüsü küp şeklimde doğranır,kuru soğanlar ve sarımsaklarla birlikte rondodan geçirilerek kıyma haline getirilir.Patatesler püre yapılır tavuk karışımına eklenir.Yumurta,un ve galeta unu konulur.Tuz,baharatlar ve maydanoz eklenerek karışım yoğurulur.Ele yapışmayana kadar galeta unu katılır ( galeta unu durunca şişeceğinden ölçülü katmak gereklidir) ve üstü kapatılarak buz dolabında bir süre dinlendirilir.Köfte hamurundan irice parçalar kopartılarak yuvarlak şekil verilir ve unlanmış bir tabağa dizilir.Sıvı yağ kızdırılır,bir tabağa galeta unu bir tabağa çırpılmış yumurtalar konulur.Yuvarladığımız köfteler ortasından bir şişe kapağı ile delik açılır önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılır kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.Afiyet olsun:)