16 Şubat 2019 Cumartesi

KAKAOLU KARPATKA PASTA






KAKAOLU KARPATKA PASTA

Malzemeler:

Kakaolu pataşu hamuru için:

100 ml su
100 ml süt
140 gr un
80 gr tereyağı
25 gr un
Bir fiske tuz
1 yemek kaşığı file badem

Kreması için gerekli malzemeler:

600 ml süt
70 gr nişasta
2 adet yumurta
150 gr toz şeker
2 poşet vanilya
200 gr tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
60 gr damla çikolata

Yapılışı:

Süt,su küçük bir tencerede ısıtılır tereyağı eklenir bir fiske tuz ve kakao konulur kaynatılır.Elenmiş un karışıma eklenir 3-4 dakika kısık ateşte pişirilir.Hamur bir kaba alınır ılınınca yumurtalar teker teker eklenerek mikser ile çırpılır.24 cm çapındaki kek kalıbının alt kısmına pişirme kağıdı serilir kenarları yağlanır.Hamurun yarısı kalıba yayılır üst kısmına file badem serpilir.180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir ve fırın kapağı kapalı 10 dakika hamurun kuruması için fırında bekletilir.Diğer hamurda aynı şekilde pişirilir.Kremanın hazırlanması için süt kısık ateşte ocağa alınır.Yumurtalar ve toz şeker mikser ile çırpılır,nişasta eklenir.Ilık sütten bir miktar yumurtalara konulur karıştırılır ve sütün içine boşaltılarak devamlı karıştırılarak pişirilir.Pişen kremaya vanilyalar eklenir.Krema yayvan bir tabağa konulur üstü streç filmle kapatılır hava almaması sağlanır soğumaya bırakılır.Tereyağı mikser ile çırpılır ve soğuyan krema azar azar eklenerek çırpmaya devam edilir.Son olarak damla çikolatalar konularak krema hazırlanmış olur.Hamurun bir tanesi servis tabağına konulur kenarına pasta kelepçesi takılır.Krema hamurun üstüne yayılır diğer hamur üst kısma konularak hafif bastırılır.Bu şekilde 4-5 saat buz dolabında soğutulur ve servis edilirken pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun:)