14 Aralık 2019 Cumartesi

FINDIKLI MARMELATLI İKİ KAT BİSKÜVİ



FINDIKLI MARMELATLI İKİ KAT BİSKÜVİ

Malzemeler:

420 gr un
2oo gr toz şeker
250 gr tereyağı (oda ısında beklemiş)
1 vanilya
1 adet yumurta
140 gr çiğ fındık
Kırmızı renkli marmelat vişne yada erik olabilir

Yapılışı:

Fındık rondoda un haline getirilir.Bütün malzemeler marmelat hariç karıştırılarak yoğurulur.Buz dolabı poşetine konulan hamur en az bir saat buz dolabında bekletilir.Unlu tezgah üstünde merdane ile 0,6-0,7 milim kalınlığında açılır.Bir bisküvi kesme kalıbı ile hamur bitene kadar bisküviler kesilir.Bir tam ve bir tanesinin ortası daha küçük bir kalıpla kesilir.Pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir 180 derecede ısıtılmış fırında 13-14 dakika pişirilir.Fırından çıkartılan bisküvilerin tam olarak kesilene bir tatlı kaşığı marmelat konulur ortası kesilmiş olan ona yapıştırılır.Pudra şekeri ile süslenir ve servis edilir.Afiyet olsun:)