14 Aralık 2019 Cumartesi

TOFFİFEE Lİ BEZELİ KURABİYE




TOFFİFEE Lİ BEZELİ KURABİYE

Malzemeler:

150 gr un
100 gr tereyağı(oda ısında beklemiş)
1 adet yumurta sarısı
40 gr toz şeker
1 vanilya
1 yemek kaşığı süt
2 kutu toffifee

Mereng için gerekli malzemeler:

3 yumurta akı
210 gr toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Hamur için gerekli malzemeler karıştırılır ve yoğurulur.Buz dolabı poşetine konulan hamur en az bir saat buz dolabında bekletilir.Hamur unlanmış tezgah üzerinde merdane ile 0;5 milim kalınlığında açılır.Yuvarlak bir kalıp ile kesilerek pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.Hamur bitene kadar işlem devam eder.Her kesilen bisküvinin ortasına toffifee ters olarak yani üstü alta gelecek şekilde yerleştirilir.Yumurta akları,toz şeker ve limon suyu mikser ile yaklaşık on dakika çırpılır.Krema sıkma torbasının ucuna büyük boy yıldız duy konularak bisküvilerin üstüne sıkılır.Kalan mereng ayrı bir tepsiye konularak pişirilir.Fırın 180 derecede ısıtılır ve 13-14 dakika pişirilir.Bisküvilerin üstleri pembeleşmesi gerekli ve fırının kapağını açmadan içinde bekletilir kuruması sağlanır.Klan bezeler 100 derecede ayarlanmış fırında 40 dakika kadar pişirilir.Afiyet olsun:)