28 Aralık 2019 Cumartesi

NOHUTLU DÜRÜM GAZİANTEP YÖRESİNE AİT BİR LEZZET




NOHUTLU DÜRÜM GAZİANTEP YÖRESİNE AİT BİR LEZZET

Malzemeler:

2 su bardağı nohut geceden ıslatılmış
3 adet kuzu kemiği
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
Garnitür için:
2 adet kuru soüan
Maydanoz
1 adet kapya biber
Sumak
Patates kızartması

Yapılışı:

Nohutlar düdüklüde kemikler ile pişirilir.Nohut süzülür kemikler alınır.Bir tavaya ayçiçek yağı konulur kırmızı toz biber,kimyon,pul biber ve tuz eklenerek kızartılır.Süzülmüş nohutlar konularak bir süre karıştırılır.Garnitür için kuru soğanlar ay şeklinde doğranır kıyılmış maydanoz ve kıyılmış kapya biberi sumak eklenerek malzemeler iyice karıştırılır.Tırnaklı lavaş ekmeği yada lavaş ekmeğinin içine nohuttan bolca konulur.Hazırlanan garnitür ve kızarmış patates eklenir.Bir miktar pul biber acı seviliyorsa eğer ve limon sıkılarak servis edilir.Afiyet olsun:)