25 Aralık 2019 Çarşamba

MARSHMALLOW LU ÇAM AĞACI





MARSHMALLOW LU ÇAM AĞACI

Malzemeler:

Hamur tabanı için gerekli malzemeler:

150 gr un
100 gr tereyağı oda ısında beklemiş
1 adet yumurta sarsısı
40 gr toz şeker
1 yemek kaşığı süt

Yapılışı:

Tereyağı,toz şeker,yumurta sarısı ve süt karıştırılır un eklenerek hamur yoğurulur.Hamur buz dolabı poşetine konularak en az bir saat buz dolabında bekletilir.Hamur tezgah üzerinde un yardımı ile 0,5 milim kalınlığında açılır bisküvi kalıbı ile kesilir.180 derecede ısıtılmış fırında 13-14 dakika arası pişirilir.

Marshmollow için gerekli malzemeler:

3 adet yumurta akı
180 gr pudra şekeri
1 vanilya
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

Pudra şekeri,yumurta akları,vanilya ve kabartma tozu ısıya dayanıklı bir kap içine konulur.Bir tencereye su konulur ocağa alınır.Su kaynayınca karışım dolu kap oturtulur ama kesinlikle su kabın içine girmemelidir.Mikser ile çırpılarak benmari usulü yumurtalı karışım pişirilir.Mikser ile devamlı çırpılarak on dakika sonra marshmallow hazırdır.Krema torbasının ucuna büyük boy yıldız şeklindeki duy konulur.Bir tane bisküvi taban alınır ve marhmallow ilk etepta fazla daha sonra biraz daha az en son çamın uç kısmı olacak şekilde sıkılır.Bütün çam ağaçları hazırlanınca iki saat buz dolabında soğutulur.

Çikolatalı kaplama için gerekli malzemeler:

200 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı ay çiçek yağı
Minik şekerlemeler

Yapılışı:

Çikolata benmari usulü eritilir içine ayçiçek yağı eklenir.Çikolata akışkan olmalıdır.Çikolata daha koyu kıvamda ise içine bir yemek kaşığı ay çiçek yağı eklenebilir.Çamları ters olarak çikolataya batıracağımız içine derin ama ağız kısmından parmakların gireceği şekildeki bir kap içine çikolata konulur.Bisküvinin ucundan tutarak çikolataya batırılır ters çevirerek tabağa konulur çikolata kurumadan renkli şekerlerle süslenir.Servis ederken bir miktar pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun:)