14 Kasım 2020 Cumartesi

ELMALI KARAMELLİ PANDİSPANYA KEK

 







ELMALI KARAMELLİ PANDİSPANYA KEK


Malzemeler:


6 adet orta boy elma (ben fuji cins kullandım)

Karamel sos

100 gr ceviz içi

170 gr un

4 adet yumurta

140 gr toz şeker

1 poşet vanilya

Bir fiske tuz


Yapılışı:

100 gr toz şeker karamel rengi alana kadar pişirilir 1 tatlı kaşığı tepeleme tereyağı eklenir.100 ml süt konularak bir süre kaynatılır. Karamel kıvam alınca soğumaya bırakılır.Elmalar üst kısımdan kesilir çekirdekli kısımları çıkartılır ama dip kısmı kesilmez bırakılır.24 cm çapındaki kek kalıbının tabanına ve kenarlarına pişirme kağıdı konulur elmalar dizilir.Soğuyan karamelin içine irice kıyılmış ceviz içi eklenir elmaların içine yerleştirilir.Elmaların kapakları tekrar kapatılır ve pandispanya yapımına başlanır.Yumurtaların içine toz şeker,vanilya ve bir fiske tuz konularak 4-5 dakika mikser ile çırpılır.Un azar azar eklenerek spatula ile karıştırılır.Kalıptaki elmaların kenar kısımlarına kaşık kaşık yerleştirilir.Bir kürdan ile kek karışımı elmaların etrafında daireler oluşturarak kek karışımının yerleşmesi sağlanır.180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.Fırının alt ilk bölümünde 15 dakika daha pişirilir.Fırından çıkarmada kürdanla kekin pişme testi yapılmalıdır.Kekin içinde yaş meyve olduğu için pişirme süresi değişebilir.Soğuyan kek Pudra şekeri ile süslenir.Krem şanti veya kaymak ile servis edilir.Afiyet olsun:)