5 Kasım 2020 Perşembe

MEYVELİ TARTOLETLER

     
   






MEYVELİ TARTOLETLER


Malzemeler:

Hamur için gerekli malzemeler:

100 gr tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
70 gr pudra şekeri
2 yumurta sarısı
160 gr un
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 poşet vanilya
Bir fiske tuz

Yapılışı:

Tereyağının içine pudra şekeri ve vanilya konularak karıştırılır.Yumurta sarıları bir fiske tuz eklenerek karıştırmaya devam edilir.Un,kabartma tozu ilave edilerek hamur yoğurulur.Hamur buzdolabında yarım saat soğutulur.Tezgah üzerinde hafif unlanarak açılan hamur büyük boy bardak ile yada büyük boy bisküvi kalıbı ile kesilir.Tart kalıplarının içine yerleştirilen hamur bir çatal ile delikler açılarak delinir.180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.Bu ölçüden 12 tart olmaktadır benim tart kalıplarım biraz büyük.

Kreması için gerekli malzemeler:

400 ml süt
2 adet yumurta sarısı
30 gr nişasta
40 gr toz şeker
30 gr tereyağı
1 poşet toz krema şanti (krem şanti içinde yeteri kadar vanilya aroması olduğu için vanilya kullanmadım)

Yumurta sarısı ve nişasta çırpılır,toz şeker eklenmiş olan süte karışım ilave edilir.Devamlı karıştırarak pişirilir.Ocaktan alınır tereyağı eklenir.Kremaya bir kaç dakika sonra krem şanti konularak mikser ile çırpılır.Kremanın üstü streç filmle sıkıca kapatılır kabuk tutmadan soğuması sağlanır.Krema sıkma torbasına konulan krema tart kapsüllerinin içine sıkılır ve taze meyveler ile süslenir.Afiyet olsun:)